Laulujen laulu CD

  1. Korkea Veisu 1 (jakeet 13-17)
  2. Korkea Veisu 2 (jakeet 2-7)
  3. Korkea Veisu 3 (jakeet 1-4)
  4. Korkea Veisu 4 (jakeet 9-12)
  5. Korkea Veisu 5 (jakeet 1-6)
  6. Korkea Veisu 6 (jakeet 1-5 ja 9-12)
  7. Korkea Veisu 7 (jakeet 11-13)
  8. Korkea Veisu 8 (jakeet 5-7)
  9. Jesaja 53 (jakeet 3-6)

Haluan omistaa tämän levyn äidilleni ja omalle perheelleni! Äitini kuoli joulukuussa 2018 tämän levyn valmistumisen hetkillä. Hän aina tuki minua kaikessa mitä tein. Raili-äiti myös rukoili minulle omaa perhettä. Rukouksiin tuli vastaus, kun sain oman puolison Outin 10.10.2010. Ilman perhettäni tätä levyä ei olisi olemassa. Laulujen laulun ensimmäinen sävellys, Korkea veisu 1, syntyi Paremman avioliiton perheleirillä kesällä 2014.

Kymmenen vuotta sitten aloitin säveltämään psalmeja ja niiden säveltämistyö on jatkunut näihin päiviin saakka. Viimeisen kahden vuoden aikana on syntynyt laulu Korkea veisun jokaisesta luvusta sekä Jesajan kirjan 53:n luvun kuvauksesta Herran kärsivästä palvelijasta, jossa nähdään ennustus syntiemme tähden henkensä antavasta Jeesuksesta. 

Koska raamatunkäännös vuodelta 1933 on selvästi runollisempaa kuin nykykäännökset, se valikoitui Psalmit-levyn sävellysten tapaan luontevaksi raamatunkäännökseksi. Levyn tuottajaksi, sovittajaksi ja musiikin kehittäjäksi sain projektiin modernin musiikin moniosaajan Topi Latukan, jolta löytyi vahvaa näyttöä mm. Softengine -bändinsä kautta. Naissolistiksi projektiin lupautui Heli Patana, joka myös ammatikseen on laulanut useissa kokoonpanoissa. Korkea veisu 2:n hienot torviarrit ovat pääsääntöisesti Mikko Tillanderin käsialaa. Olen hyvin kiitollinen teille, Topi, Heli ja Mikko, antamastanne panoksesta – ilman teitä ei tätä levyä olisi olemassa! 

Juutalaiset pitävät Laulujen laulu -kirjaa messiaanisena. Uuden testamentin näkökulmasta tämä tarkoittaa sitä, että Korkean veisun laulut liitetään seurakunnan, morsiammen, ja Jeesuksen, sulhasen, läheiseen suhteeseen. Kun olen säveltänyt lauluja, eniten mielikuvia ja tunnelmia on syntynyt siitä, miten Jeesus haluaa läheisen, ainutkertaisen ja ainutlaatuisen suhteen jokaisen ihmisen kanssa. Ja miten tästä rakkaussuhteesta Jeesukseen saamme lahjana rakkautemme läheisiimme, seurakuntaan ja kaikkiin ihmisiin tässä maailmassa. Omaa vaimoa Outia ja lapsia Ainoa, Iisakkia, Marttaa ja vielä syntymätöntä pienokaistamme kiittäen ja rakastaen! 

Mika – Pirkkalassa 17.1.2019

Raili-äidin (1931—2018) muistolle.
heli